Tanfolyam indulása: 2019. október 9-én.

Téma:Ozoana – Tudatos Kismama

A várandósság alatt testünk, lelkünk és egész életünk egy csodálatos, és meglehetősen dinamikus változáson megy keresztül. Minden baba születésével  Mi, nők is újjászületünk. Az viszont egy fontos kérdés, hogyan. A test napról napra átalakul, a hormonok dolgoznak, a “súlypontok” áthelyeződnek, a megváltozott terheléshez a szervezetnek folyamatosan alkalmazkodnia kell. Ha ehhez viszont még a helytelen testtartás okozta kompenzációs mechanizmusok is hozzátevődnek, fájdalom lehet a vége. A fájdalom pedig eltereli a figyelmet az igazán fontos dolgokról.

Miről szól az Ozoana Kismama foglalkozás?   – Megértheted a leggyakoribb testtartáshibák kialakulásának “miért”-jét, és a rendbehozatal “hogyan”-ját. – Megismerkedhetsz a kismamák mozgásszervrendszerében végbemenő alapvető változásokkal, és azok esetleges negatív következményeinek kivédési lehetőségeivel. – A várandósság alatt megnövekedett testsúly az ízületeket, a belső szerveket és a tartó izmokat is jelentősen terheli. A testtartáshibák többszörözik az igénybevételt. A helyes terhelés visszaállításával rendezhetők a nyomásviszonyok. – Megtanuljuk a bordakosárnyitás és a különböző légzőgyakorlatok helyes kivitelézését, és megismerkedünk a szervezetre gyakorolt fizikai és érzelmi tisztító hatásaival. – Mivel ez az időszak nem csak az anyuka számára meghatározó, előnyben részesítjük azokat a gyakorlatokat is, melyek a baba idegrendszeri fejlődése szempontjából is kiemelt jelentőségűek. – Sok hasznos információt tudhatsz meg a várandósságról, a szülésről és az azt követő időszakról, illetve a babádról és önmagadról egyaránt. – A videós támogató anyagok segítségével otthonodban is biztonságosan gyakorolhatsz.

Kiknek ajánljuk: Ha szeretnéd tudatosan végigkövetni a testedben végbemenő változásokat, és könnyedén alkalmazkodni hozzájuk várandósságod alatt, gyakorolj Velem!

Tanárok: dr. Heitz Anikó – Ozoana alapító

Helyszín: OZOANA Method Szombathely, Kálvária utca 49.